Vernieuwing doortocht Westende

 

Vanaf 1 februari 2016 werken het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Middelkerke aan de vernieuwing van de N318 Westendelaan tussen het nieuwe pompstation van Aquafin aan de start van de bebouwde kom komende uit Middelkerke en de Baronstraat. De weg en riolering worden er in 430 werkdagen volledig vernieuwd.

De werken zijn gestart op 1 februari. De weg wordt in fases opgebroken, de oude riolering verwijderd en een nieuw gescheiden stelsel komt in de plaats. Dit gescheiden stelsel voert het regenwater en vuilwater afzonderlijk af. Vervolgens koppelt men de huizen en andere gebouwen over op de nieuwe riolering.

Na het uitvoeren van de ondergrondse werken start de heraanleg van de nieuwe bovenbouw. De weg wordt over de volledige breedte vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Zowel de rijweg, fietspaden als voetpaden zullen dus volledig vernieuwd worden. Gespreid over de volledige zone die heraangelegd wordt komen er groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair om het geheel een aangenaam karakter te geven.

Fasering

De aannemer zal de weg niet in één keer opbreken, maar werkt in verschillende fases. Op deze manier kan men de hinder spreiden en is er een betere bereikbaarheid tijdens de werken.

Een eerste fase start ter hoogte van het pompstation van Aquafin aan het begin van de bebouwde kom (kant Middelkerke) en loopt tot de Essex Scottishlaan. De totale duur van de eerste fase is vastgelegd op een maximum van 160 werkdagen.

De tweede fase start vanaf de Essex Scottishlaan en loopt tot en met de Baronstraat.
Tijdens deze fase zullen ook de Baronstraat en Beukenstraat heraangelegd worden. De duur van fase 2 is vastgelegd op 270 werkdagen. 

Omleidingen

Tijdens de uitvoering van de werken wordt het verkeer omgeleid. Er is een omleiding voor het doorgaande verkeer en een omleiding voor het plaatselijke verkeer.

Fase 1

De omleiding voor het doorgaande verkeer tijdens fase 1 verloopt, komende vanuit Nieuwpoort, via de Zeelaan, de N34 en de Badenlaan. Vanuit Middelkerke geldt de omgekeerde route.

Verkeer vanuit Nieuwpoort met een plaatselijke bestemming, zoals lokale handelaars, volgt tijdens fase 1 de plaatselijke omleiding via de Essex Scottishlaan, de N34 en de Badenlaan. Ook hier geldt vanuit Middelkerke de omgekeerde route.

Detailplanning fase 1

Werfupdate november 2016

Van 21 tem 25 november zullen er asfalteringswerken worden uitgevoerd op de N34 in Westende-Bad. Meer info: www.wegenenverkeer.be/asfalteringN34
 

Het zwaartepunt van de werken aan de doortocht Westende op de N318 ligt nog steeds tussen de kerk en de Essex Scottishlaan. De rioleringen zijn er grotendeels geplaatst. Dit wil zeggen dat de huisaansluitingen op het nieuwe rioleringsnet momenteel uitgevoerd worden.  Naast het uitvoeren van de huisaansluitingen plaatst de aannemer momenteel ook de slikkers (waterontvangers), de boordstenen en de fundering van de voetpaden. Het doel is om de funderingen tegen het einde van dit jaar geplaatst te hebben. Net zoals bij de reeds uitgevoerde werken dienen we uiteraard rekening te houden met de weersomstandigheden.

Nutswerken

Werfupdate nutswerken november 2016

De nutswerken op de Lombardsijdelaan gaan ondertussen vlot vooruit. Tegen 1 januari 2017 zal het gedeelte tussen de Scottishlaan en de Steenstraat worden vrijgegeven. Het resterende deel van de nutswerken op de Lombardsijdelaan zal ten vroegste half februari afgewerkt zijn. Een definitieve datum zal afhangen van het eventuele winterweer of mogelijke onvoorziene omstandigheden.

Communicatie

Wenst u op de hoogte te blijven van de werken? Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief door te klikken op de enveloppe bovenaan deze pagina. 

Bereikbaarheidsadviseur

Het Agentschap Wegen en verkeer stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en handelaars met vragen omtrent de wegenwerken kunnen bij hem terecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Designed by Gallery34